Špičkové technologie pro dekorativní úpravy betonu
Články
Časté dotazy
Kontakt
Košík
Ražený beton
časté dotazy

V čem je hlavní výhoda ražených betonových podlah?

  • nižší pořizovací cena vzhledem k alternativním povrchům z kamene (i umělého) a kvalitní zámkové dlažby barevné
  • povrch neprorůstá plevelem
  • povrch je odolný vůči vzniku vyjetých kolejí
  • vysoká odolnost vůči znečištění od oleje a ostatních ropných látek
  • bezobrubníkový systém
  • rychlost provedení - zpravidla 3 - 5 dnů

Je možné pomocí technologie PALM Crete vytvořit bazénový lem?

Ano, je to možné. Pro vytváření bazénových lemů se používá speciální tvarovatelné bednění, které se lepí na vnitřní stranu bazénu. Po odbednění vzniká kapkovitý tvar lemu nad vnitřní hranou bazénu, zabraňujícímu vylévání vody z bazénu. Lem je součastí monolitické betonové desky v okolí bazénu. V případě této realizace nehrozí degradace lemu, ani prorůstání plevele ve sparách. Každopádně doporučujeme konzultaci s naším technickým oddělením pro navržení optimální varianty.

Proč jsou dekorativní rařené podlahy preferovaným systémeme pro zpevněné plochy?

Ražené dekorativní podlahy představují moderní systém pro řešení zpevněných ploch v okolí rodinných domů, ale i v okolí komerčních budov. Tato technologie poskytuje možnost zhotovení podlahy s přírodním vzhledem kamene, dlažby, cihly, avšak za výrazně nižší ceny. Velkou výhodou tohoto systému jsou také velmi nízké požadavky na údržbu a rychlost provedení celého díla (zpravidla do 5 dnů, v závislosti na velikosti celkové plochy).

Jaký beton se používá pro dekorativní ražené podlahy?

Betonová směs, kterou je možné použít pro dekorativní ražené podlahy by měla splňovat několik požadavků. Třída betonu by měla být C 30/37. Vzhledem ke klimatickým podmínkám v ČR by chemická odolnost měla být alespoň XF3. Rovněž zpracovatelnost betonu je důležitým faktorem a "tekutost betonu" měřená zkoužkou sednutí kužele (Abrams). Ta by se měla pohybovat v oblasti S2/S3. Konkrétní recepturu betonové směsi je vždy nutné přizpůsobit aktuálním klimatickým podmínkám, vzdálenosti dopravy betonu z dodávající betonárny a povaze realizované plochy. Důrazně varujeme před tzv. domácím zhotovením betonu v míchačce.

Je možné si raženou dekorativní podlahu udělat svépomocí?

Možné to samozřejmě je. Tyto pokusy však velmi často končí katastrofou a celkovou degradací výsledného díla. Dekorativní ražená podlahy je mnohofaktorovou záležitostí, kdy každý jednotlivý požadavek musí být brán v úvahu. Nástroje potřebné pro zhotovení kvalitního díla jsou relativně drahé a jejich nákup na zhotovení jedné jediné podlahy by nebyl úplně vhodným řešením. I když věříme šikovnosti českých lidí, tato technologie není pro kategorii "udělej si sám" úplně vhodná. Vždy je lepší obrátit se na certifikovanou společnost s dlouholetou zkušeností a před podpisem smlouvy vyžadovat reference. Jejich prohlídkou získáte reálnou představu, co za své peníze dostanete.

Je možné z dekorativního betonu zhotovit i schodiště?

Ano. Schodiště patří mezi dominantní zahradní prvky a tento systém umožňuje vybudovat bezesparé schodiště se vzhledem kamene, a to podle požadavků zákazníka. Zhotovení schodiště však vyžaduje velkou zkušenost s tímto typem konstrukce. Aby se vám po schodech dobře chodilo, je nutné vše dobře předem spočítat a navrhnout (výška a hloubka schodišťového stupně). Betonáž schodiště se provádí v opačném směru, postupuje se shora dolů. Tato technologie umožňuje vytvoření dekorativního prvku kamene také na podstupnici.

Jak často je nutné aplikovat těsnící nátěr?

Těsnící nátěr se aplikuje na dokončenou podlahu. Jeho opětovná aplikace je možná v rozmězí 2-5 let, a to v závislosti na intenzitě použití a požadavku na míry lesku povrchu. Další aplikace po této době není zpravidla nutná.

Našim zákazníkům nabízíme špičkové a inovativní výrobky pro stavebnictví. Patří mezi ně čistící prostředky pro různé povrchy, impregnace, technologie dekorativního betonu a výrobky pro výtvarné práce s betonem. S našimi produkty získáte nejen estetické výsledky, ale i dlouhodobou ochranu svých projektů.
PALM Crete.cz
Copyright © 2024 PALM Crete.cz |
Shop by