Špičkové technologie pro dekorativní úpravy betonu
Články
Časté dotazy
Kontakt
Košík
Dekorativní omítky
časté dotazy

Na internetových stránkách jsem si všimla dekorativní cihlené zdi, zhotovené raženou technologií. Jakým způsobem se vytváří dekor cihelného zdiva?

Cihlené zdivo se vytváří nanášením dvou probarvených vrstev dekorativní modelační omítky na sebe. Aplikace vrstev se provádí vždy do "živé" podkladní vrstvy v barvě spáry. Po částečném zaschnutí vrstvy, se spáry vyřezávají speciálnimi nástroji. Tímto postupem je možné zvolit jakýkoliv odstín cihly a spáry. Výhodou je také modelace cihelného zdivo v oblých tvarech (ohnutá cihla). V případě tohoto dekoru se tedy vlastně nejedná o ražení vzoru jako takového.

Je možné použít technologii kamenného zdiva na zateplenou fasádu?

Ano. Podkladem může být fasádní vata i fasádní polystyren. V takovém případě je však nutné použít postup fixace skelné tkaniny a počet talířových hmoždinek obdobně jako v případě lepených kamených obkladů, a to v závislosti na druhu podkladu. Hmotnost raženého kamenného zdiva a dekorativní modelačních omítek je cca 10 kg/m2 při 10 mm tloušťky. Obvyklá tloušťka vrstvy je 15-18 mm, což znamená zatížení cca 15-18 kg/m2.

Jakým způsobem se vytváří barevná kresba kamene?

Kresba kamene na povrchu je vytvářena speciálními hmotami AWB STAINS. Nabídku těchto hmot najdete také v našem e-shopu. Jedná se o speciální technologii, určenou pro vytváření reálného vzhledu povrchu ražených dekorativních omítek a umělých kamenů. Tyto hmoty jsou nanášeny zpravidla štetcem, molitanovými houbičkami, případně technikou AIR BRUSH. Zkušený pracovník dokáže efektně probarvit cca 30-50 m2/den.

Měli bychom zájem o skladbu kamene podle našich představ. Je tato varianta reálná?

Tato varianta dekorativních modelačních omítek a imitací kamene je v naší nabídce zejména pro náročné zákazníky. Zhotovení designu podle vlastní předlohy je cenově náročnější, avšak tímto přístupem dokážeme vyrobit jedinečný design skladby a velikosti kamene, který nenajdete nikde jinde.

Našim zákazníkům nabízíme špičkové a inovativní výrobky pro stavebnictví. Patří mezi ně čistící prostředky pro různé povrchy, impregnace, technologie dekorativního betonu a výrobky pro výtvarné práce s betonem. S našimi produkty získáte nejen estetické výsledky, ale i dlouhodobou ochranu svých projektů.
PALM Crete.cz
Copyright © 2024 PALM Crete.cz |
Shop by