Špičkové technologie pro dekorativní úpravy betonu
Články
Časté dotazy
Kontakt
Košík
Barevné dekorativní povrchy
AWB Stain technologie

AWB Stain technologie je založená pouze na hloubkové penetraci barvící hmoty do pórovité struktury betonu. V případě této technologie již neprobíhá další chemická reakce, jako je tomu u technologie ACID Stain. Použitím této technologi není na povrchu probarvené betonové konstrukce vytvořena vrstva - nejedná se o klasický nátěrový systém.

AWB Stain je technologie používána zejména pro dosažení výrazných a jasných odstínů na povrchu barvené betonové konstrukce. V nabídce dodávaných odstínů je možné nalést i velmi jasné odstíny např. červené, modré a zelené.

Tato technologie je používána buď samostatně (loga a složité obrazce) nebo v kombinaci s technologií ACID Stain. Její výraznou předností je obrovská flexibilita v získávání požadovaných tvarů a barev. Pro zkušené aplikátory pak tato technologie představuje skutečně neomezené možnosti vytváření povrchových designů na betonu.

AWB Stain technologii je možné použít pro barvení betonových povrchů v exteriéru i interiéru.

Příprava povrchu

Vodu ředitelné hmoty na barvení povrchu vyzrálého betonu AWB Stain musí hloubkově penetrovat do pórovité struktury betonu. Jakékoliv hmoty, které zabraňují penetraci, musí být z povrchu barvené konstrukce předem odstraněny. Pro jejich odstranění je vhodné zvolit vhodné mechanické nebo chemické metody. Ve fázi přípravy je nutné také věnovat zvýšenou pozornost na odstranění všech nežádoucích skvrn.

Zpravidla se jedná o nutnost odstranit zbytky lepidel, mastnoty, různých chemických mebrán a sealerů apod.

Ochrana ostatních ploch

AWB Stain jsou hmoty, které vynikají vysokou schopností penetrace do pórovitých povrchů. Vždy je nutné dbát zvýšené opatrnosti a chránit okolní plochy, které bezprostředně sousedí s plochou, kterou chcete barvit. Vždy si řádně přečtěte doporučení výrobce/dodavatele. Při aplikaci také dodržujte zásady ochrany zdraví při práci.

Vlastní aplikace

Aplikace se provádí postřikem s pomocí speciálních nízkotlakých postřikovačů a ostatních nástrojů, jako je mop, houba, štětec a pod. Vždy doporučujeme provést zkušební test na malé ploše. Jakmile je AWB Stain aplikována na povrch betonu, je možné provádět drobné korekce smáčením vodou. Po zaschnutí (cca 20 minut při 20°C) se jedná o nevratný proces.

  • aplikaci je nutné provádět rovnoměrně
  • vždy dodržujte aplikační pokyny výrobce a nepřekračujte doporučené ředění
  • AWB Stain je možné vzájemně kombinovat

Konečný odstín je závislý na mnoha faktorech, jako je porozita barvené konstrukce, aplikační postupy, čistota a stupeň "otevření" barveného povrchu apod. V případech kdy je požadováno vzájemné mísení jednotlivých odstínů, je nutné znát běžné principy kombinací barev (modrá + žlutá = zelená).

Ochrana a údržba povrchu

Pro konečnou ochranu probarvených povrchů doporučujeme použít akrylátové pryskyřice. Jejich výhodou je UV stabilita, dosažitelnost a zpravidla jednoduchá aplikace. Pomocí těchto pryskyřic je možné dosáhnout povrchu od matného vzhledu až po efekt trvale mokré podlahy. Povrch je možné ošetřovat vhodnými podlahovými vosky.

Našim zákazníkům nabízíme špičkové a inovativní výrobky pro stavebnictví. Patří mezi ně čistící prostředky pro různé povrchy, impregnace, technologie dekorativního betonu a výrobky pro výtvarné práce s betonem. S našimi produkty získáte nejen estetické výsledky, ale i dlouhodobou ochranu svých projektů.
PALM Crete.cz
Copyright © 2024 PALM Crete.cz |
Shop by